Må jeg egentlig godt sige nej?

Alle mennesker er egoistiske

 

dance black and white beyonce

Overskriften siger sig selv. Min ærlige mening er, at alle mennesker er egoistiske. Inklusiv mig selv.

Det er ikke sikkert, at I alle er enige. Der var engang en der sagde til mig, “Alle er egoistiske”, og siden da er det langsomt gået op for mig, at det faktisk er sandt. Men jeg ser heller ikke noget galt i det, tværtimod. Alle er egoistiske på et eller andet punkt, for det bliver vi nødt til,  og det er et instinkt vi har med os, for at vi kan overleve.

Så er der selvfølgelig dem der hører indenunder kategorien “for egoistiske”, som jeg selvfølgelig ikke støtter op omkring. Dem jeg tænker på, er de mennesker hvor det kun hedder mig, mig og mig.  Jeg har haft venskaber hvor folk har været alt for egocentreret, og hvor der kun var plads til dem og ikke jeg. Det synes jeg ikke, at nogen burde være en del af. Et venskab kan ikke kun bygges på én person.

Jeg er selv egoistisk. Men jeg gør det efter mit eget behov.

Jeg er egoistisk, når jeg føler at det er vigtigt, at jeg tænker på mig selv. Det vil sige, at jeg hele tiden vurderer. Hvis jeg ikke tog valget om, at være egoistisk engang i mellem, så ville jeg have svært ved at klare mig og kunne hjælpe andre. Vi bliver alle sammen nødt til, at være egoistisk nogen gange. Det er der intet galt i, så længe man bare ved hvad der er rigtigt og forkert.

Vi må gerne tænke egoistisk, og samtidig kunne stå ved det. Det er så ærgerligt, at “egoistisk” er et negativt ladet ord, og at vi kun forbinder “egoistisk” med noget man ikke må være. Men jo, engang i mellem må du godt, det er helt normalt og på den måde, kan du også give andre din nærhed og omsorg, fordi du har dig selv med i det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må jeg egentlig godt sige nej?